Main content

Willy Verschure is afgelopen weekeinde onverwachts overleden, omringd door zijn echtgenote Polet, zijn zoon Tim en dochter Tessa en de rest van de familie.
 
We kunnen het zelf nog niet goed vatten dat Willy, een vaste waarde op VITA-activiteiten, er niet meer is. Zijn motto was 'levenslang leren' en hij toonde graag en vol nieuwsgierigheid zijn engagement. Willy was tevens enkele jaren lang bestuurslid en maakte dit jaar ook deel uit van de VITA-Kerngroep.
 
Amper veertien dagen geleden was hij samen met zijn echtgenote Polet nog aanwezig op de jaarlijkse VITA BBQ. Het zou onze laatste ontmoeting zijn.
 
We missen Willy nu al.
 
Willy wordt volgende week maandag 30 juli om 11 uur begraven in de H. Familie Kerk in Edegem (op het kerkplein). 
Wie hem graag wil groeten, kan vrijdag 27 juli terecht in het Rouwcentrum De Backer in Edegem tussen 18 en 19 uur.
 
Namens de familie bezorgen we jullie de rouwbrief in bijlage. Jullie zijn welkom om afscheid te komen nemen van Willy.
 
Vanuit VITA zullen we bloemen bezorgen bij zijn echtgenote.
 
Daarnaast willen we ook enkele herinneringen van leden aan Willy bundelen in een klein boekje, samen met enkele foto's die van Willy genomen zijn tijdens VITA-activiteiten. 
Dit herinneringsboekje bezorgen we ook aan zijn familie.
 
Wie graag een persoonlijk tekstje wil toevoegen aan het herinneringsboekje kan dit tot uiterlijk zaterdagavond 28 juli doorsturen naar ons mailadres: vitasecretariaat@gmail.com
 
Voor wie naar de begrafenis komt: we ontmoeten elkaar om 10.30 uur aan de kerk in Edegem.
 
Met droefheid en met mooie herinneringen,
 
De VITA-Kerngroep,
Lut, Josephine, Tin
 

Kennismaken met het leven en werk van Fanita English en Taibi Kahler, dat is doel van de TA-specials die Roos Ikelaar geeft op 24 februari.

Met haar 101 jaar is Fanita English een van de langstlevende TA-pioniers. Samen met Eric Berne, Muriel James, Claude Steiner en zo vele anderen stond zij aan de wieg van TA en ontwikkelde ze concepten waar we nu nog mee werken. Ook Taibi Kahler, een andere TA-pionier, bezorgde de TA-gemeenschap handige modellen rond communicatie en script. Beide TA-coryfeeën ontvingen een Eric Berne Memorial Award: English in 1979 voor haar Rackets-theorie en in 1997 voor haar werk rond het episcript en de ‘hot patato’, Kahler in 1977 voor zijn werk rond drivers en het miniscript.

In deze TA-specials verkent Roos Ikelaar met de deelnemers wie English en Kahler waren en zijn, hoe hun levens en hun loopbanen verliepen en welke levenservaringen aan de basis lagen van de TA-concepten die zij ontwikkelden. Ze doet dit via een mix van theorie, oefeningen en discussie.

Datum: zaterdag 24 februari 2018   

Uren: 10 tot 13.00 uur: Fanita English Special; 14 tot 17 uur: Taibi Kahler Special

Locatie: de zolder van het Roze Huis, Draakplaats 1 te Antwerpen-Berchem. De ingang is in de Draakstraat 39.

Kosten:

  • voor VITA-leden: 30 euro per special voor particuliere leden en 40 euro per special voor professionele leden;
  • voor NVTA: 40 euro per special voor particuliere leden en 50 euro per special voor professionele leden;
  • niet-leden betalen 60 euro per special

 

Aanmelden via: https://nl.surveymonkey.com/r/HN6L5M9

Meer info over de inhoud van de TA-specials, de deelnameprijzen en de inschrijvingsmodaliteiten vind je in de uitnodiging in bijlage.

Marleen Dehondt geeft al ettelijke jaren les in een Brusselse multiculturele school. De aanslagen in Parijs, Brussel, Nice,... hakten er bij leerlingen, leerkrachten en ouders stevig in. Vanuit de wil om te begrijpen waarom jongeren dergelijke aanslagen plegen, onderzocht Marleen - met een TA-bril op - hoe jongeren persoonlijkheid kunnen ontwikkelen in een multiculturele samenleving. Haar zoektocht beschreef ze in de casestudy van haar schriftelijk CTA-examen. In deze zondagslezing gaat Marleen over haar uitgangspunten, inzichten en vragen graag in gesprek met collega TA-ers.

Meer informatie over deze zondagslezing vind je in deze uitnodiging.

 

Zaterdag 16 december 2017, van 9.30u tot 12.00u Antwerpen-Berchem

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen.

Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang. Om mensen van hun perfectionisme te bevrijden ontwikkelde Marcel Hendrickx de OCP-methodiek. In de methodiek worden een aantal principes gevolgd en technieken gecombineerd in een korte krachtige op heling en zelfsturing gerichte interventie.

Praktische informatie

Locatie: de zolder van het Roze Huis, Draakplaats 1 te 2018 Antwerpen-Berchem. De ingang is in de Draakstraat 39.*

Uren: van 9.30u tot 12u. Je bent welkom vanaf 9u. Je kan ook gezellig napraten tijdens het netwerkmoment.

Bijdrage: 15 euro voor leden en 25 euro voor niet-leden

Inschrijven: schrijf je in en stort je bijdrage op rekening van VITA met vermelding: Naam + VITA-workshop 16 december 2017.

IBAN: BE75 9799 3800 4351 - BIC: ARSPEBE22