VITA BBQ 2022

Op zondag 10 juli 2022 had opnieuw onze jaarlijkse zomer-BBQ plaats. Het was, na twee jaar afwezigheid, een heel prettig weerzien tussen Annick, Linda, Marleen, Koen, Maurits, Bruno en Tin. Ook de heerlijke zomerzon, het lekkere meegebrachte eten, de speciale bieren van Koen als extra attentie en de uitstekende bak- en braadkunsten van Bart droegen bij tot een heerlijke, ontspannen zomeravond. Met veel dank aan Annick en Bart voor hun warme onthaal en gastvrijheid in Bonheiden!

VITA BBQ 2022

VITA LIVE ontmoeting 22 mei 2022 14u in de Lichtbron te Wijnegem

Op zondag 22 mei nodigen we jullie, jouw vrienden en kinderen uit op een fijne namiddag in de Lichtbron te Wijnegem
We maken er een echte lente-ontmoeting van met enkele verrassingen!
Schrijf je snel in en stuur deze uitnodiging gerust verder want ook niet-leden zijn welkom.
Meer info in deze flyer.
Tot dan!

Mijn TEW-ervaring in COVID tijden, door Marleen Dehondt

Marleen DehondtNa mijn CTA had ik nood aan rust en kalmte om na te gaan wat ik verder met TA kon doen, buiten mijn job als leerkracht en coach.  Via een TA-maatje van mij, Annick Vanhove, werd ik geïnspireerd om me voor te bereiden voor de TEW (Training & Endorsement Workshop).  Dit was een zeer rijke ervaring;  nadenken over TA-concepten met bijhorende oefeningen, welk publiek je wil opleiden in de TA wereld. 

Intervisie

Ben je heel actief of minder druk bezig met TA of volgde je ooit een opleiding? In het voorjaar van 2022 willen we starten met een open intervisiegroep.

Bedoeling is om in groepen van min 3 tot max 6 personen casussen te bespreken die aangebracht wordt door de leden zelf. Deze kunnen gaan over de vier klassieke TA-domeinen: educatie, organisatie, coaching/counselling en psychotherapie. Bij aanvang is er per groep een facilitator en gaan we op een gestructureerde en co-creatieve wijze aan de slag: contact, contract met keuze casus, structuur en proces met bewaking van de confidentialiteit.

Op deze manier kan je oude bekenden opnieuw ontmoeten, kennismaken met nieuwe TA-leden, je netwerk uitbreiden en je verder verdiepen in TA aan de hand van de inzichten van anderen.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd om deel te nemen, geef ons dan een seintje en je domein(en) van interesse via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding ‘intervisie’ als onderwerp.

Het VITA-bestuur

Kennismaking met TA door Linda Hoeben

LindaHoebenOver TA hoorde ik voor het eerst toen ik amper 18 was. Ik studeerde aan de Sociale Hogeschool in Heverlee. Voor het eerst ‘weg van thuis’ liep ik verloren in de school en in Leuven.
Mieke Peeters – toen docente in de school – merkte dat op en raadde me aan om deel te nemen aan een FORT groep. (Feministische Oefengroep Radicale Therapie)

Daar maakte ik kennis met de basisprincipes en concepten van de TA. Gedurende 5 jaar kwamen we wekelijks samen, telkens in één van onze huizen. We coachten elkaar vanuit de TA. Eerlijkheid gebiedt me om te vertellen dat de buren meer dan eens geklaagd hebben over geluidshinder en dat we daardoor in sommige huizen niet meer welkom waren. :-) 
We geloofden er toen nog sterk in dat het uiten van onze woede (de redenen waren talrijk) en ons verdriet zou leiden tot catharsis en gemoedsrust.
Nu denk ik daar anders over.