TA@the movies

Hasta la Vista ! Een ontspannende filmochtend met veel Vrij Kind (10 - 13u) Broodjeslunch met lekkere wintersoep (13 - 14u) 

Hasta La Vista is een grappige roadmovie waarin drie jonge gasten met een voorliefde voor wijn en vrouwen naar Spanje reizen om hun maagdelijkheid te verliezen. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is. We bekijken en analyseren Hasta la Vista door een TA-bril. Je kan je parate TA-kennis toetsen en verschillende TA-concepten (her)ontdekken. 

VACATURE REDACTIELID TA MAGAZINE

WIL JIJ OOK MEEWERKEN AAN TA MAGAZINE?

TA magazine als uitgave van Kloosterhof-uitgeverij valt niet zomaar vier keer per jaar in jouw digitale mailbox. Hét Nederlandstalige praktijkblad voor de TA-practicioner is de waardige opvolger van de papieren Strook en wordt sedert 2016 gemaakt door een redactie bestaande uit NVTA en VITA-leden. Vanuit VITA zijn maar liefst drie leden al jarenlang actief: Koen Bosschaerts (PTSTA-E), Tin Vanderhoeven (PTSTA-O) en Annick Vanhove (CTA-O).

De redactie telt nu al acht leden en is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ook deel willen uitmaken van het team.

Redactieleden schrijven af en toe zelf. Elk redactielid is vooral schrijfcoach en volgt met een TA-auteur het hele schrijfproces van het begin tot het einde op. Ze doen dit volgens heldere procedures en steunen elkaar door dik en dun. Een keer per jaar bepalen ze met de hoofdredacteur de thema’s voor de komende vier nummer. Auteurs vinden ze in binnen- en buitenland.

De redactie is er fier op deel uit te maken van uitgeverij Kloosterhof (www.professioneelbegeleiden.nl). Het heeft maar liefst acht andere digitale vakbladen in beheer en als VITA-lid krijg je gratis toegang tot alle acht.

Previous Next

De vrije BBQ van Annick en Bart

Op zaterdag 29 juni zetten Annick en Bart in Bonheiden hun prachtige tuin en gastvrije huis in Bonheiden opnieuw open voor de jaarlijkse BBQ. Niet langer als activiteit van het VITA bestuur maar als Vrije Leden Activiteit.

Het was een succes. Heerlijk weer, lekker eten en drinken in overvloed, potluck, dus ieder deelt met de ander. En veel fijne mensen en alle tijd van de wereld om mekaar soms na lange tijd terug te zien, uit te wisselen, bij te praten en daarvan te genieten.

Naast eten en drinken zette Anna ons aan het spelen. Nee, niet in Berniaanse zin, wel voor ons aller Vrij Kind en om ook die andere kant van onszelf en de ander te ontdekken.

Hierboven de beste foto’s van die dag, in de fotogallerij. En nu maar zoeken of jij er ook opstaat!

Tot volgend jaar en: aan jou om een volgende succesvolle Vrije Activiteit te plannen!

EATA heeft een nieuwe website

De European Association for Transactional Analysis (EATA) heeft een vernieuwde website.

De enorme hoeveelheid aan informatie werd efficiënter opgedeeld en de ganse website werd in een fris kleedje gestopt.

We zijn bijzonder trots dat twee van onze VITA-leden werden weerhouden om deze nieuwe website - samen met een andere collega - te ontwerpen voor EATA. Een knappe prestatie!

Benieuwd? Ga eens kijken op www.eatanews.org

EATA website 1024x284pix

Workshop website beheer voor VITA Kerngroep

De VITA Kerngroep kwam op 26 juni ll. naar Brussel om bij onze webmaster een workshop website beheer te volgen.

In het kader van méér autonomie willen we meer zelf meer de inhoud van onze website beheren. 

Het werd een boeiende, interactieve avond!  Workshop website basics

Van links naar rechts: Lut, Tin, Maurits & Josephine