VITA’s Droom

VITA is een vitale vereniging die groeit en bloeit en tegelijk stevig staat. Net zoals een gezonde boom.

Stevige wortels en takken, in verbinding

Onze nationale TA-vereniging heeft een Vlaamse en Waalse tak en staat in een Europees bos, verbonden met 42 andere Europese TA-verenigingen onder lidmaatschap van EATA (European Association of Transactional Analysis). We zijn verbonden via stevige wortels die verankerd zijn in vele decennia TA-filosofie, -theorie, -onderzoek en ethisch bewustzijn.

VITA heeft een veerkrachtige stam en vitale takken, waarmee netwerken worden gevormd met andere TA verenigingen (ASSOBAT, NVTA, …). Onze boom leeft en groeit en veert mee dankzij het engagement en werk van VITA-leden en van vorige en huidige besturen.

 

Inclusief, divers en veilig verbonden

Onze VITA boom heeft een grote kruin, met veel takken.

Takken voor doorwinterde TA-professionals die zich op formele wijze willen verder scholen en certificeren volgens de kwaliteitsvereisten van de internationale TA-community.

Takken voor professionals en TA-fans, die -naar behoefte-, op informele wijze, af en toe iets willen komen bijleren, hun kennis en ervaring met TA willen delen, of gewoon contact willen houden met anderen die TA in hun werk of leven verweven.

Takken ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar TA, en die willen komen proeven van wat TA voor hen, in hun leven of beroep, zou kunnen betekenen.

We bieden een veilige en inclusieve plek voor ieder die in het leven botst op grote of kleine vragen, op patronen, conflicten of beperkingen. En die via TA wil groeien, inzichten wil krijgen of tools om mee aan de slag te gaan in verschillende contexten. Een plek waar we ook de dingen die goed gaan in het leven, willen delen en nog meer laten groeien met dankbaarheid en fierheid.

Nieuwsgierig…

Jij mag neerstrijken op een tak die bij jou past en zo een plek vinden waar je welkom bent met je unieke verhaal, om met nieuwsgierigheid en creativiteit met elkaar te exploreren, te leren, te experimenteren, te onderzoeken, te genieten, te lachen en te verbinden.

VITA is een gezonde, open en laagdrempelige vereniging, waar iedereen welkom is met eigen vragen, behoeften en inbreng, op eigen ritme en frequentie, met komen en gaan. Waar plaats is voor wie wil en kan geven en evengoed voor wie behoefte heeft aan krijgen. We kijken ernaar uit om samen met jou deze boom nog verder te laten groeien!