An Willems en Els Van Mechelen werken met TA vanuit de Hogeschool Gent

Wij zijn An en Els en we zijn nieuw in het VITA bestuur. We stellen ons daarom graag even voor en vertellen ook een beetje over hoe wij met TA bezig zijn in ons werk.

An Willems:

AnnWillemsIk ben An. Ik ben net 50 geworden en voor het eerst ben ik van dat getal wel wat geschrokken. Ik voel me nog jong en vitaal en ben graag met veel dingen tegelijk bezig. Ik heb drie grote kinderen (21, 20 en 17 jaar) die nog alle drie thuis wonen. Mijn partner en ik hebben dus een lekker druk gezinsleven, daar hou ik wel van. In mijn beroepsleven ben ik lector en onderzoeker aan de Hogeschool Gent. Ik geef les over immunologie en hematologie, begeleid en coach studenten, en doe onderzoek naar duaal leren. Ik ben fan van het TA model, zowel in mijn leven als in mijn werk en ik gebruik TA nu al ruim 6 jaar in mijn werk. Ik heb me geëngageerd in het VITA bestuur omdat ik graag wil bijdragen aan het verspreiden van het voor mij zo waardevolle TA model.

Els Van Mechelen:

ElsVanMechelenMijn naam is Els Van Mechelen. Ik ben collega van An en werkzaam aan de hogeschool Gent als lesgever en onderzoeker. Sinds 2011 ben ik bezig met TA. Het geeft me veel voldoening om samen met mijn collega’s de studenten biomedische laboratorium technologie kennis te laten maken met TA. Het draagt voor mij bij tot een fijne sfeer op school. Met mijn partner heb ik vier kinderen, en in TA vinden we een kompas om het als gezin prettig te maken en te houden. Ik wil bijdragen aan een levendige en betrokken VITA vereniging die TA professionals verbindt en mee in hun kracht zet.

Vanuit de HoGent gebruiken wij TA als model om studenten te begeleiden in groepswerk. We leren onze studenten TA-taal en –concepten aan tijdens een tweedaagse voorafgaand aan een 12 weken durend projectwerk. Gedurende het projectwerk reflecteren studenten over hun functioneren binnen de projectgroep aan de hand van de aangeleerde TA-taal.

Daarnaast bieden we ook workshops aan voor leerkrachten uit het secundair onderwijs over hoe groepswerk op school effectief kan worden begeleid door gebruik te maken van TA. We bieden standaard workshops aan (klik hier om ons aanbod te bekijken), en begeleiden scholen op vraag ook intensiever, op maat.

Ten slotte geven we ook workshops omtrent teamgericht werken met TA aan alumni, laboranten die in het werkveld staan.