Over TA hoorde ik voor het eerst toen ik amper 18 was. Ik studeerde aan de Sociale Hogeschool in Heverlee. Voor het eerst ‘weg van thuis’ liep ik verloren in de school en in Leuven.
Mieke Peeters – toen docente in de school – merkte dat op en raadde me aan om deel te nemen aan een FORT groep. (Feministische Oefengroep Radicale Therapie)
Daar maakte ik kennis met de basisprincipes en concepten van de TA. Gedurende 5 jaar kwamen we wekelijks samen, telkens in één van onze huizen. We coachten elkaar vanuit de TA. Eerlijkheid gebiedt me om te vertellen dat de buren meer dan eens geklaagd hebben over geluidshinder en dat we daardoor in sommige huizen niet meer welkom waren. :-)
We geloofden er toen nog sterk in dat het uiten van onze woede (de redenen waren talrijk) en ons verdriet zou leiden tot catharsis en gemoedsrust.
Nu denk ik daar anders over.
Ik heb bijzondere dierbare herinneringen aan de FORT-groep. Eindelijk begreep ik waarom ik verloren liep in de school en in Leuven. Ik leerde mijn script begrijpen, wat mijn interne ‘pushers’ waren en vooral hoe ik mezelf tegenhield om volle bak te leven en te genieten van mijn studententijd en het leven.
Het was een openbaring om te horen dat ik ook voor mezelf mocht nadenken en mijn eigen weg mocht kiezen.
Ik wist al snel: Dit wil ik ook beschikbaar maken aan anderen, dit wil ik gaan vertellen! Een goed alternatief voor de eerdere overweging om missiezuster te worden. :-)
De rest is geschiedenis: In 1991 volgde ik een ‘101, introductie in TA”. In 1995 startte ik in Australië mijn TA-opleiding. In 2000 legde ik in Auckland (Nieuw-Zeeland) met succes het CTA-examen af. In 2015 behaalde ik in Nijvel mijn TSTA.
De laatste decennia ben ik me gaan toeleggen om het ‘Embodied Coachen en Therapie’ en heb ik een eigen methode ontwikkeld in het ‘Embodied’ werken. De drie pijlers daarin zijn TA, Lichaamswerk en Neurowetenschappen.
Ik hoop me hierin de komende jaren nog meer te verdiepen én vooral: deze kennis aan nog meer mensen door te geven.
Mijn website: www.lindahoeben.be